Valrom este BIM ready :: 10 Iulie 2019

/media//news/bim_ready_1_1.png

VALROM promoveaza tehnologia BIM iar produsele sale sunt acum “BIM ready”

Ce este tehnologia BIM
Conceptual BIM (building information technology) este o reprezentare digitala (un model 3D la scara reala) a unei cladiri cu toate caracteristicile functionala si de material incluse - atit pentru cladire ca intreg dar si pentru fiecare componenta a sa, inca din faza de proiect. Tehnologia BIM permite arhitectilor, proiectantilor si inginerilor sa proiecteze, construiasca si sa exploatezecladirea mult mai facil si eficient.

Fiecare componenta a cladirii este in esenta un obiect BIM. Acest lucru inseamna ca pentru fiecare obiect (fereastra, usa, perete etc) aveti incluse informatii privind:
caracteristicile de produs (ex. performante termice etc)
caracteristici fizice (ex dimensiuni etc)
o reprezentare grafica la scara 1:1, a modului in care arata produsul date privind functionalitate (pozitionare, manipulare etc) asa cum au fost gindite de producator

Pe scurt, un obiect BIM este un element de constructie definit geometric care are incluse toate caracteristicile produsului fizic.

BIM asigura lucrul in echipa pe toata perioada de planificare, proiectare, constructie si exploatare a cladiri Fiecare echipa poate face modificari asupra proiectului in fiecare faza a sa iar acestea pot fi vazute in timp real de fiecare colaborator. Datele sunt pastrate centralizat si astfel oricine poate vedea in orice moment versiunea cea mai recenta impreuna cu istoricul modificarilior si contributia fiecaruia. Riscul privind eventualele erori de gestiune a versiunilor este minim.
Tehnologia BIM permite utilizatorilor sa vada cladirea in intregime si la nivelul de detaliere dorit si cum este afectata de orice modificare efectuata - aspect, spatiu, conflicte dimensionale, dimensionari de instalatii, performante energetice, planificarea pentru constructie, liste de materiale, esalonarea etapelor de constructie etc Managementul ulterior al cladirii este fascilitat de planurile detaliate si pozitionarea exacta a fiecarui element, listele de materiale si furnizorii aferenti etc

In acest moment VALROM Industrie a adoptat tehnologia BIM pentru 2 clase de produse:
PexKIT - tevi si fitinguri pentru incalzirea cu calorifere
RandomKIT - tevi si fitinguri din PP-R pentru instalatii termice.
Fiecare dintre ele este dispnibil ca si familii de produse & fisiere proiect pentru Autodesk Revit 2016.
Pot fi descarcate gratuit de pe site-ul www.valrom.ro

https://www.bimobject.com/en-us/embed/valrom/privatecloud/revit

toate stirile
Cookie Policy