Alma Cons – Raja Constanța

Deviere rețele principale – Apă – zona Carrefour Constanta – subtraversare

Lucrarea prezentă este una reprezentativă pentru compania Valrom Industrie, fiind și prima lucrare cu țevi și fitinguri din PE (polietilenă) cu diametrul mai mare de 630mm pe care le-a comercializat.

S-a format o pasarela pietonală pe sub care s-a creat cale de acces din DN2A, către Carrefour Constanța cât și către celelalte magazine din zonă, iar țevile au fost izolate și învelite cu tablă tratată și rezistența la UV.

În proiectul inițial, au fost incluse țevile de oțel, dar datorită costurilor foarte mari, constructorul nu se mai putea încadra în prețul licitat. Valrom Industrie a venit cu propunerea și soluția de a înlocui țevile de oțel cu țevi  și fitinguri din PE, care au contribuit semnificat la reducerea costurilor totale ale proiectului, încadrându-se astfel în costul licitat.

Beneficiarii au fost destul de reticienți din cauza faptului că nu mai utilizaseră țevi din PE, cu diametrul mai mare de 630mm și din cauza faptului că nu credeau că fitingurile se vor potrivi sau că vor rezista.

Valrom a venit cu modelul de fitinguri, know-how-ul legat de sudură și ancorare (au fost niște combinații de unghiuri destul de dificile).

Experiența de lucru și mâna pricepută a sudorului de la acea vreme, nea Romica, și-au pus amprenta la finalizarea proiectului și totul a ieșit conform așteptărilor fără nicio problemă. Devierile de traseu și coturile au fost încastrate în beton, pentru a evita eventualele pagube create de presiunea mare sau de a nu fi afectate de efectul „loviturii de berbece”.

Conexiunea, între țevile vechi din beton și țevile din PE a fost realizată cu niște cuple speciale importate.

Datorită curajului și ingeniozități echipei Valrom, proiectul s-a incheiat cu bine! Constructorul s-a încadrat în prețul licitat, proiectantul și beneficiarul RAJA Constanța au fost multumiți de rezultat, iar Valrom s-a remarcat încă odată prin calitatea materialelor, prin iscusința oamenilor și lucrul bine făcut!

Locație: Bulevardul Tomis 391, Constanța
An finalizare: 2012
Denumire proiect: Deviere rețele principale apă, zona Carrefour Constanta – subtraversare
Produse: WaterKIT – Alimentare cu apă rece