Extinderea rețelei de alimentare cu apă și înființarea sistemului centralizat de canalizare

O nouă poveste de succes a companiei Valrom Industrie prin finalizarea primelor 2 sisteme de canalizare vacuumatică, realizată de companie, în regiunea Moldova.

Proiectul a presupus extinderea rețelei de alimentare cu apă și înființarea sistemului centralizat de canalizare în satele Grozești, Sălăgeni și Colțu Cornii din comuna Grozești, județul Iași. Proiect finanțat PNDL.

Cele două sisteme se localizează în Grozești și Colțu Cornii, localității în lunca Prutului, amplasate pe un teren aproape plan. Construirea unui sistem de canalizare tradițional (gravitațional) ar fi presupus adâncimi foarte mari de pozare pentru conducte și peste 20 de stații de pompare a apelor uzate.

Pentru cele două stații s-au montat 130 cămine de vacuum cu 14 km rețele de țevi colectoare, din polietilena.  Aceste cămine vor prelua apele menajere din aproximativ 400 gospodării.

Locație: Colţu Cornii, Romania & Grozești, 707235, Romania
An finalizare: 2022
Denumire proiect: Extindere Rețea de Alimentare cu Apă și Înființare Sistem Centralizat de Canalizare în Satele Grozești, Sălăgeni și Colțul Cornii, Comuna Grozești, Județul Iași
Produse: VacuumLINE – Sistem de canalizare prin vacuumare