NOUTĂȚI

agrikit

Sistemele de irigatii sunt utilizate pentru livezi si plantatii viticole, culturi agricole in camp deschis, sere, pepiniere si spatii peisagistice. Udarea prin intermediul acestor sisteme este comoda, iar investitia facuta se amortizeaza intr-un timp foarte scurt.

AVANTAJELE UTILIZARII UNUI SISTEM DE IRIGARE

– Udari regulate – pot fi programate sau pornite in orice moment, aducand un plus de confort si siguranta in utilizarea sistemelor.
– Uniformitate si acuratete in distribuirea ape si ajuta la distribuirea uniforma a apei, astfel ca toata cultura se va bucura de aceeasi cantitate de apa.
– Economisirea apei Sistemele inteligente de irigatie nu pornesc in perioadele ploioase, astfel ca se economisesc cantitati mari de apa atunci cand este cazul, distribuie o cantitate potrivita de apa, astfel incat sa nu se faca risipa. Mai mult decat atat, pentru ca in anumite cazuri udarile se pot face si noaptea, nu se va mai pierde apa prin evaporare din cauza caldurii excesive.
– Risc scazut de imbolnaviri micotice Atunci cand solul se incalzeste prea tare, creste riscul de aparitie a bolilor si a infectiilor culturii, iar cum pe timp de vara, majoritatea zilelor sunt caniculare, problema devine cu atat mai mare. Un sistem de irigare racoreste in mod periodic solul si previne astfel imbolnavirea plantelor.